MUDP gør opmærksom på Innovationsfondens pulje til missionsdrevne grønne partnerskaber

Publiceret 19-03-2021

Innovationsfonden åbner for ansøgninger til missionsdrevne grønne partnerskaber og inviterer relevante aktører inden for dansk forskning og innovation til at indstille en roadmap. Ansøgningsfrist er den 12. maj.

Regeringen har med aftalen om finansloven 2021 afsat 700 mio. kr. til investering i missionsdrevne grønne partnerskaber, der via samarbejde på højt niveau skal omsætte investeringen til grønne resultater og løsninger inden for fire grønne missioner:

  •         Fangst og lagring eller anvendelse af CO2
  •         Grønne brændstoffer til transport og industri (eks. "power-to-X")
  •         Klima- og miljøvenligt landbrug og fødevareproduktion
  •         Cirkulær økonomi med fokus på plastik og tekstiler

Det er særligt mission fire om Cirkulær økonomi med fokus på plastik og tekstiler, der henvender sig MUDP’s interessenter. Missionen skal bidrage til at fremme cirkulær økonomi gennem udvikling af løsninger til at forbedre ressourceproduktiviteten, mindske mængden af affald, øge mængden og kvaliteten af genanvendelsen samt reducere miljø- og klimabelastning fra produkter. Der vil være et særligt fokus på plastik og tekstiler.

Cirkulær økonomi har længe været et fokusområde for MUDP. Vi håber derfor, at nogle af MUDP’s interessenter ser muligheden og har lyst til at indstille en roadmap, der viser vejen mod udvikling af nye banebrydende løsninger inden for missionen.

Læs mere på Innovationsfondens hjemmeside.