MUDP støtter 13 forprojekter med visioner om fremtidens miljøteknologi

Publiceret 06-07-2021

Med cirka 6,2 mio. kr. i støtte fra MUDP er 13 mindre forprojekter nu klar til at teste potentialet i deres projektidé.

Foto: Colourbox

I 2021 har bestyrelsen for MUDP reserveret en pulje på 7,5 mio. kr. til små og mellemstore virksomheder, der ønsker at gennemføre mindre forprojekter og verifikation af miljøteknologier (ETV). Ansøgningerne er behandlet i et særskilt forløb med kortere sagsbehandlingstid.

Ud af 21 ansøgninger til forprojekter er 13 kommet igennem nåleøjet. De kan nu gå på sommerferie med gode nyheder og se frem til projektstart på den anden side.

Se foreløbig liste over bevilgede MUDP projekter i 2021.

Bakker op om SMV’er

Et forprojekt er et mindre projekt, der giver virksomheder mulighed for at undersøge potentialet i en projektidé, før et reelt udviklingsprojekt sættes i gang. MUDP giver op til 70 procent i tilskud og støtter maksimalt projektet med 500.000 kr.

”Det er vigtigt, at mindre virksomheder også har et sted at gå hen, når de skal afprøve nye projektidéer, og derfor er vi glade for, at vi med denne nye mulighed kan give dem netop den støtte, de har brug for,” siger MUDP’s sekretariatschef Susanne Ulrich. 

”Vi håber naturligvis meget, at de forprojekter, der viser positive resultater, vil have mod på at igangsætte et senere udviklingsprojekt, nu når risikoen er blevet mindre,” forklarer hun.

En cirkulær tekstilløsning

Blandt de mange gode idéer er et projekt, som vil undersøge potentialet i en cirkulær tekstilløsning med afsæt i sundhedssektoren. Bag projektet står Ann-Sofie Hviid fra virksomheden Hviid Hviid, som gennem hendes arbejde med tekstiler i sundhedssektoren de sidste 20 år, har set store mængder tekstil blive kasseret og smidt ud.

”Jeg drømmer om, at gøre op med det enorme spild, der er inden for tekstiler i sundhedssektoren, og senere hen udbrede løsningen til andre sektorer, så vi kan genanvende alt, der hedder bomuld og polyester,” siger Ann-Sofie Hviid.

”Det er muligt at genanvende tekstil til tekstil uden at gå på kompromis med kvaliteten. ​Vi skal bare lære at være omstillingsparate, i forhold til det udseende et genanvendt tekstil har, fordi det ikke nødvendigvis ligner det, vi kender i dag," forklarer Ann-Sofie, der er glad for, at Rigshospitalet deltager i projektet og repræsenterer den potentielle kundeside.

Projektet udføres af Hviid Hviid i samarbejde med Rigshospitalet Glostrup, JBS Textile Group, Bispebjerg Centralvaskeri og Teknologisk Institut.

For yderligere oplysninger:

Ida Sofie Martinsen, AC-tekniker i Miljøstyrelsen, Obfuscated Email, + 45 24 79 96 07