Rapport sætter fokus på den danske branche for mobile ikke-vejgående maskiner

Publiceret 27-06-2019

Rapporten giver et overblik over europæiske krav til mobile ikke-vejgående maskiner og tager udgangspunkt i, hvorledes den danske branche overholder nye stage V krav.

I januar i år blev de mobile ikke-vejgående maskiner mødt med nye EU-krav til emissioner – også kaldet Stage V. En rapport fra marts måned sætter fokus på disse krav, og hvorledes den danske branche for mobile ikke-vejgående maskiner har imødegået disse. Rapporten, der er udarbejdet af Teknologisk Institut med bidrag fra Aarhus Universitet, giver et overblik over udviklingen i stage-krav og rensningssystemer, som sikrer, at maskinerne lever op til emissionskravene. 

Derudover giver rapporten et indblik i den danske branche for mobile ikke vejgående maskiner, der bl.a. omfatter producenter, brugere, bygherrer og værksteder. Interviews og analyser giver et indtryk af de udfordringer branchen imødeser og den fremtid, som de forventer i form af f.eks. øget elektrificering. Udredningen er udarbejdet som del af et partnerskab for mobile ikke-vejgående maskiner, som forløb fra 2016 til 2018. Rapporten indeholder derfor diskussionspunkter og opsamling fra workshops i partnerskabet.

Læs rapporten her