Realdania initiativ: Innovation til marked

Publiceret 29-06-2018

Virksomheder, der står med nye, bæredygtige produkter til byggeriet, men har brug for hjælp til at få gennembrud på markedet, kan nu søge penge og støtte hos Realdania. Under overskriften ”Innovation til marked” har Realdania afsat 20 mio. kr. til økonomisk støtte og rådgivning. Første ansøgningsfrist er den 1. september 2018.

Innovation til marked yder en kombination af økonomisk støtte samt teknisk og kommerciel rådgivning. Formålet er at reducere kundens omkostninger og risici ved at bruge de nye produkter. Og dermed at modne markedet for innovative produkter til byggeriet og fremme et sundt, effektivt og bæredygtigt byggeri. 
 
Innovation til marked er sat i verden for at afhjælpe den udfordring, at alt for mange nye bæredygtige produkter til byggeriet ikke lykkes med at gå fra idé til marked. Det vil sige, at de aldrig kommer ud og bliver brugt gentagne gange i byggeriets praksis. 
 
Innovation til marked har derfor fokus på opskaleringen af marked og kunder, så nye bæredygtige produkter bliver anvendt på konkrete byggesager og kommer på markedet i stor skala – både i Danmark og i udlandet.