Partikelfilter fjerner røg og støj fra små færger

Publiceret 04-12-2018

I fyrtårnsprojektet Maritime emissionsløsninger i kystnære farvande, der er støttet af Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram er Teknologisk Institut sammen med tre teknologivirksomheder og tre rederier i gang med at afprøve tre emissionsbegrænsende løsninger om bord på tre danske fartøjer.


Længst er projektet med en løsning til færgen MS Isefjord, der har fået installeret partikelfiltre på alle 4 motorer. Partikelforureningen er reduceret med mere end 99 % og støjen er sænket med 75 % i oplevet støjniveau.

- Vi har fået en røgfri færge – og det er fantastisk. Færgepersonalet bliver ikke udsat for røg og vores passagerer kan nyde solskinnet på dækket,” siger Bo Andersen, overfartsleder og medejer af Hundested-Rørvig Færgefart A/S.

Ud over at mindske støj og røg lokalt, kan færgen mellem Hundested og Rørvig fungere som et vigtigt udstillingsvindue for omverdenen, fortæller bestyrelsesformand for MUDP, Malou Aamund,

- Redere og skibsbyggere fra hele verden, kan nu se en dansk renluft-teknologi i daglig drift. Et blandt mange MUDP projekter, der skal hjælpe med at realisere visionen om at fordoble danske virksomheders eksport af renluft-teknologi inden 2030, siger Malou Aamund.

 

Læs mere om projektets resultater og parterne i projektets pressemeddelelse