8 danske virksomheder på vej mod cirkulær økonomi

Publiceret 11-04-2018

Hvordan kommer du igang med cirkulær økonomi i din virksomhed i praksis? Det kan du nu hente inspiration til i en rapport fra Aalborg Universitet, der i et projekt med MUDP tilskud arbejdede med 8 danske virksomheder og lærte af deres erfaringer.

Målet med Closing Material Loops-projektet har været at skabe indsigt i, hvordan virksomheder kan bruge det cirkulære økonomi koncept. Aalborg Univerisity - Eva Guldmann og Arne Remmen - fandt, at en fleksibel tilgang til innovationsprocessen hjalp med at skabe interesse for cirkulær økonomi og motivere virksomheder til at gå videre med den cirkulære økonomi dagsorden.

Fra mere end 100 ideer til cirkulære forretningsmodeller, blev otte af disse undersøgt nærmere under Closing Material Loops-projektet. Virksomhederne undersøgte yderligere denidéer til den cirkulære forretningsmodel i samarbejde med andre eksterne partnere, og der blev også gennemført en række projekter om bredere bæredygtighedsproblemer, der kom frem under Closing Material Loops-projektet.

Virksomhederne omfatter; Gabriel, KnowledgeCotton Apparel, Schilder og Brown, Danfoss, Grundfos, Kuvatek og Siemens Windpower

Læs rapporten her