Fuldautomatisk robotproduktion af bæredygtige byggemoduler - rapport fra MUDP projektet Automatic Buildr

Publiceret 12-10-2016

Dette er den afsluttende rapport for MUDP projektet AUTOMATIC BUILDR, der er en del af udviklingsarbejdet i virksomhederne EentilEen aps og DanRobotics.

Virksomheder har søgt tilskud fra MUDP for at arbejde med at udvikle, teste og demonstrere en fuldt funktionel prototype på en automatiseret produktionslinje af biologiske byggemoduler, hvor industrirobotter erstatter omkostningstungt manuelt arbejde. Det skal være et fleksibelt og lokalt tilpasningsdygtigt produktionskoncept med potentiale for global eksport af dansk teknologi og knowhow inden for bæredygtigt byggeri.

Resultatet af projektforløbet beskriver virksomhederne, som at projektgruppen nu i 2016 står med en gennemtestet og verificeret funktionsprototype på en fuldautomatisk produktionslinje og eksportkoncept. Prototypen opfylder projektets målsætning om at kunne producere 50 m² hus om dagen og ved implementering i virksomheden kan det gøre bygningskonceptet konkurrencedygtigt i markedet som et bæredygtigt og økonomisk alternativ til de eksisterende typehuskoncepter.