65 millioner kroner til fem grønne teknologiprojekter i fuld skala

Publiceret 25-11-2016

Miljø- og Fødevareministeriet støtter fem store teknologiprojekter, der bl.a. sænker støj og luftforurening fra færger og bygger bæredygtige boliger, hvor byggematerialerne kan genanvendes.

60 nye boliger bygget af bæredygtige elementer og en renere færgefart mellem bl.a. Helsingør og Helsingborg. Det er bare to af fem store miljøprojekter, som Miljøteknologisk Udviklings og DemonstrationsProgram (MUDP) netop har støttet med 65 mio. kroner.

Prøver idéer af i fuld skala

MUDP vil med tilskud til de fem såkaldte fyrtårnsprojekter give virksomhederne mulighed for at prøve deres løsninger i fuld skala. F.eks. er målet i et af projekterne at nedbringe NOx- og partikelforureningen fra kystnære færger med henholdsvis 80 og 98 procent.

- Når MUDP også støtter store grønne fyrtårnsprojekter, kan virksomhederne i fuld skala demonstrere virkningen af dansk miljøteknologi overfor interesserede investorer i ind- og udland. Det er fantastisk at kunne sætte fem store fyrtårnsprojekter i søen, som både miljømæssigt og erhvervsmæssigt har et kæmpe potentiale. Vi har igen i år måttet afvise mange gode ansøgninger, og det viser, at dansk erhvervsliv sprudler af grønne idéer, siger formand for MUDP, Pernille Blach Hansen.

MUDP uddeler samlet 124 mio. i 2016. Der er i september og november uddelt i alt 59 mio. kroner til mindre projekter, og i november er der desuden givet tilsagn om tilskud på i alt 65 mio. kroner til de fem fyrtårsprojekter.

Læs mere om de fem projekter her