Pernille Blach Hansen er ny formand for MUDP

Publiceret 27-03-2015

Ny professionel bestyrelse skal fremtidssikre støtten til grøn teknologi. Grundfos’ bæredygtighedsdirektør Pernille Blach Hansen er udpeget til formand for den nye bestyrelse.

For at sikre en mere langsigtet strategi for udviklingen af grøn teknologi får Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationprogram (MUDP) nu en professionel bestyrelse. Miljøminister Kirsten Brosbøl har valgt Pernille Blach Hansen, Group Vice President for kvalitet og bæredygtighed i Grundfos, som formand for den nye bestyrelse.

Pernille Blach Hansen er født i 1974 og har ud over arbejdet med miljø i det private erhvervsliv arbejdet med miljø som medlem af Folketinget for Socialdemokraterne fra 1998-2006 og som direktør for Miljø og Teknik i Randers Kommune fra 2006-2010. Det ventes, at miljøministeren i løbet af kort tid vil udpege de øvrige syv bestyrelsesmedlemmer til den nye MUDP-bestyrelse.

Fakta om MUDP:

• MUDP står for Miljøteknologisk Udviklings- og DemonstrationsProgram
• MUDP er en pulje under Miljøministeriet, der støtter udvikling, test og demonstration af miljøeffektiv teknologi.
• Puljen støtter projekter inden for alt fra vand og klimatilpasning til luft, kemikalier, ressourcer og affald.
• Den blev oprettet i 2008 og har siden da støttet i alt 335 projekter med ca. 340 mio. kroner. I 2015 uddeles 130 mio. kr.
• Med finansloven 2015 aftalte regeringen, SF og Enhedslisten, at MUDP-programmet skulle have sin egen lov, herunder at der skulle nedsættes en bestyrelse. Loven blev vedtaget i Folketinget 5. februar 2015.
• Den nye bestyrelse skal bidrage til en yderligere professionalisering af MUDP og skal bl.a. udarbejde en 4-årig strategi for indsatsen.

Læs 40 års fødselsdags portræt af Pernille Plach Hansen i Berlingske

Læs mere om MUDP