Ny dansk miljøteknologi giver renere miljø i Kina og styrker samtidig de danske virksomheder

Publiceret 27-06-2014

Miljøministeriet har givet støtte til udvikling af ny grøn dansk teknologi, der nu åbner døren til det kinesiske marked. EnviDan og COWI står bag to projekter, der blandt andet skal forbedre Kinas spildevand og udnytte den overskudsvarme, der kommer fra den kinesiske stålindustri.

EnviDan har blandt andet udviklet en teknologi til et renseanlæg, der skal sørge for, at de 300.000 indbyggere i byen Maanshan får rent vand i floder og søer omkring byen. Og COWI har fundet en løsning til, hvordan man kan bruge stålindustriens overskudsenergi til at varme en hel bydel op.

Resultaterne fra COWIs projekt bliver nu efterspurgt i Kina, og COWI forventer, at der ligger et potentiale gemt på 250 mio. kr. i projektet. 

Mindre virksomheder får en chance

Forurenet spildevand er en stor udfordring i Kina. EnviDan har specialiseret sig i rensning af spildevand og er lige nu i gang med at indføre teknologien på en række kinesiske renseanlæg. Støtten fra Miljøministeriet har betydet, at EnviDan er kommet ind på det kinesiske marked, og virksomheden har nu skrevet flere kontrakter med andre kinesiske spildevandsanlæg.

EnviDan forventer en tredobling af eksporten af teknologien fra 2012 til 2014 i Kina– og mere eksport de kommende år.

I alt er projekterne støttet med 1,5 mio. kr. til projekterne under Miljøministeriets tilskudsordning for miljøeffektiv teknologi, MUDP. 


Læs rapporten om Envidans spildevandprojekt

Læs rapporten om COWI's projekt i stålindustrien

Yderligere oplysninger:

Jens Schultz Hansen, Miljøstyrelsen, tlf.: 54724522

Lotte Kau Andersen, Miljøstyrelsen, tlf.: 54724291