Fremtidens drikkevandsforsyning

Publiceret 18-09-2013

Miljøministeriet og Vandsektorens Teknologiudviklingsfond offentliggjorde den 16. september, hvem der fik tilskud under temaet ”Fremtidens drikkevandsforsyning”. Det samlede tilskud er på 13 mio. kr. og er fordelt på to projekter, der i fællesskab skal demonstrere Fremtidens drikkevandsforsyning.

Miljøministeriet og Vandsektorens Teknologiudviklingsfond offentliggjorde den 16. september, hvem der fik tilskud under temaet ”Fremtidens drikkevandsforsyning”.

Det samlede tilskud er på 13 mio. kr. og er fordelt på to projekter, der i fællesskab skal demonstrere Fremtidens drikkevandsforsyning.

Det ene projekt, ROSAVand, gennemføres af VandCenter Syd i samarbejde med Århus Vand og HOFOR. Det andet projekt, AQUATARIUM, gennemføres af Ringkøbing-Skjern Forsyning.

Indsatsen har bl.a. fokus på udvikling af nye sensorteknologier, realtidsovervågning af vandkvalitet, intelligente styringer af vandværkets produktionskomponenter til fordel for miljø og energiforbrug samt et par demonstrationsprojekter inden for avanceret vandbehandling. Projekterne skal bl.a. vise eksportmarkeder, hvad Danmark kan levere indenfor vandforsyning.

De nye state-of-the-art demonstrationsanlæg er en del af regeringens vækstplan for vand, bio og miljøløsninger. Miljøministeriets midler til projekterne kommer fra Program fra Grøn Teknologi.