Cleantech Accelerator - Unikt tilbud til energi-, miljø- og klimaiværksættere

Publiceret 27-01-2009

Danmark har stolte traditioner inden for cleantech og det skal udnyttes til at skabe nye vækstvirksomheder. Cleantech Accelerator tilbyder et målrettet uddannelses- og rådgivningsforløb til mindre, danske cleantech-virksomheder med internationalt potentiale til markedet.

Erhvervsminister Lene Esbersen gav startskuddet til Cleantech partnerskabet under GEW ugen 17. November, 2008. Her tilbydes mindre virksomheder partnerskab med 10 af de største virksomheder i Danmark. Væksthusene og 1st Mile er udpeget til at gennemføre projektet.

Programmet, Cleantech Accelerator, tilbyder et målrettet uddannelses- og rådgivningsforløb til mindre, danske cleantech-virksomheder med internationalt potentiale til markedet.

Programmerne har fokus på konceptafklaring, salg, markedsføring og strategi. Virksomhederne får værktøjer til at stille skarpt på deres værdiskabelse, på kunder, markeder og konkurrenter og får hjælp til at sætte det rigtige team sammen til opgaven.

Cleantech Accelerator tilbyder følgende 3 programmer, alle målrettet iværksættere og mindre virksomheder med optil ca. 30 medarbejdere:

Accelerace: Et internationalt program på 16 måneder med individuelle rådgivere tilknyttet din virksomhed. Krav til virksomhed: unikt produkt/ydelse med prototype, international potentiale, klar ”value proposition”, målrettet iværksætter-ledelse. Ansøgning senest 30.1.2009

Cleantech Partnerskaber:  Etablerede virksomheder og innovative cleantech-iværksættere tilbydes sparring og adgang til markedet, herunder kontakt til de større etablerede virksomheders globale netværk. Krav til virksomhed: klart forretningskoncept, veletableret organisation og international potentiale. Ansøgning løbende

Cleantech Booster: Et 4 måneders programforløb med en kombination af kursustilbud og tilbud om værktøjer for nystartede og etablerede cleantech-virksomheder med start i februar og september 2009. Krav til virksomhed: etableret,  nystartet / iværksætter, produkt eller prototype, behov for vækst/innovation eller udvikling af cleantech. Ansøgning senest 30.1.2009 og 31.8.2009.

Du kan læse mere om Cleantech Accelerator eller kontakte  Virksomhedskonsulent Palle Weidlich, Væksthus Hovedstadsregionen, Tlf. : 30 10 80 80, e-mail: