Miljøministeren opretter Erhvervsforum for Miljøteknologi

Publiceret 13-01-2009

Miljøminister Troels Lund Poulsen har inviteret bl.a. en række erhvervsfolk til at deltage i et nyt Erhvervsforum for Miljøteknologi. Her skal de udvikle ideer til, hvordan udvikling og afsætning af dansk miljøteknologi kan fremmes

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) har inviteret en række erhvervsfolk fra bl.a. virksomheder som Novozymes, Haldor Topsøe, Grundfos og Danfoss til at deltage i et nyt Erhvervsforum for Miljøteknologi. Her skal de udvikle ideer til, hvordan vi bedst fremmer udvikling og afsætning af dansk miljøteknologi på et globalt marked med enorme behov.

”Miljøteknologi er en vigtig del af løsningen af de miljøudfordringer vi står overfor, og samtidig er danske virksomheder langt fremme inden for miljøteknologi. Det skal vi udnytte til at skabe grøn vækst. Med Erhvervsforum for Miljøteknologi ønsker jeg at styrke dialogen med erhvervslivet om, hvordan vi styrker danske virksomheders muligheder for at udvikle og markedsføre ny miljøteknologi til gavn for både miljøet og erhvervslivet,” siger miljøminister Troels Lund Poulsen.

Det nye erhvervsforum skal være med til at komme med input til, hvordan regeringen kan styrke indsatsen yderligere for fremme af miljøteknologi.

18 personer fra virksomheder, der udvikler og producerer miljøteknologi, samt fra brancheorganisationer og vidensinstitutioner er inviteret til at deltage i Erhvervsforum for Miljøteknologi, og der har været stor opbakning til initiativet.

Første møde i det ny forum holdes d. 23. januar 2009 i Miljøministeriet.