Teknologi halverer lugten af gylle

Publiceret 30-01-2009

En historien om fordele for både naboer, landmand, natur, samfund - og svin. Virksomheden Infarm har opfundet en teknologi, som fjerner lugten af svinegylle og samtidig skåner miljøet. Den hedder Smellfighter og vil især gavne de store svinefarmes naboer.

Den danske virksomhed Infarm har opfundet en teknologi, som fjerner lugten af svinegylle og samtidig skåner miljøet. Den hedder Smellfighter og vil især gavne de store svinefarmes naboer.

"Vi står med et fantastisk stykke teknologi" siger Infarms adm. direktør Allan Skovgaard. "Lugtgener har i årevis kilet sig ind mellem landbruget og dets omgivelser. Smellfighter fjerner et meget stort miljøproblem i et af Danmarks store erhverv." Den nye teknologi reducerer lugten fra svinegylle med op til 50% fra stald, tanke og mark og reducerer samtidig ammoniakfordampningen med omkring 50 %. Infarm ser teknologien som begyndelsen til en ny tid på landet.

Smellfighter blev præsenteret på landbrugsmessen Agromek i januar 2008, hvor den blev kategoriseret som trestjernet nyhed, dvs. "gennemgribende nye teknologier der vil forandre landbruget". I det forløbne år er to anlæg sat i forsøgsdrift og flere er på vej. Infarm har udtaget verdenspatent på teknologien og satser massivt på sin nye innovation.
Teknologien rummer fordele for både naboer, landmand, natur, samfund - og svin

Læs hele casen