Ny information om støjisolering af vinduer

Publiceret 20-02-2008

Miljøstyrelsen har udgivet nyt informationsmateriale om støjisolering af vinduer. Hver fjerde bolig her i landet er belastet med støj fra trafikken. Som regel kommer den største del af trafikstøjen ind i boliger igennem vinduerne. Det er muligt at forbedre støjisoleringen af langt de fleste boliger betydeligt og med nye vinduesløsninger med lydskodder er det endda muligt at opnå en god lyddæmpning, selv om vinduet er åbent.

Miljøstyrelsen har den 19. februar 2008 udgivet nyt informationsmateriale om støjisolering af vinduer. Hver fjerde bolig her i landet er belastet med støj fra trafikken. Ud over at trafikstøj er generende, påvirker den også sundheden.
Hvis man vil dæmpe støjen i sin bolig, er det godt at begynde med vinduerne. Som regel kommer den største del af trafikstøjen ind i boliger igennem vinduerne. Et par tynde glas er ikke særlig effektive til at bremse støjen fra traffikken. Det er muligt at forbedre støjisoleringen af langt de fleste boliger betydeligt, så der ikke er forstyrrende støj indendørs selv om stuen vender ud mod en trafikeret vej. Med nogle af de nye vinduesløsninger med lydskodder er det endda muligt at opnå en god lyddæmpning, selv om vinduet er åbent.
Her kan du finde mere om støjisolerende vinduer